El nou disc de Manel portarà per títol 'Jo competeixo' i sortirà a la venda el pròxim 8 d'abril, tot i que a partir de l'11 de març el grup ja donarà a conèixer el primer senzill, que portarà per títol 'Sabotatge'.

El nou treball, que constarà d'onze cançons, es vendrà en format físic -CD i doble vinil- i digital. A diferència dels treballs anteriors, per a aquest nou disc Manel ha comptat amb el productor nord-americà Jake Aron, que ha col·laborat amb artistes com Grizzly Bear, Jamie Lidell, tUnE-yArDs i Chairlift i ha produït el debut del raper Le1f, entre d'altres.

'Jo competeixo' s'ha enregistrat en dues fases entre el novembre i el desembre de l'any passat. La primera va tenir lloc en un estudi situat en una antiga església de Woodstock, i a la segona a l'estudi de Jake Aron, a Nova York. El resultat són onze cançons que, masteritzades a Sterling Sound per Chris Gehringer -que ha treballat amb Rihanna, Madonna, Drake, Nas i Wu-Tang Clan- redefineixen amb matisos electrònics el seu so.

Les cançons

El grup també ha confirmat que els temes que inclourà l'àlbum són 'Les cosines', 'Cançó del dubte', 'Arriba l'alba a Sant Petersburg', 'La serotonina', 'Temptacions de Collserola', 'M'hi vaig llançar', 'L'espectre de Maria Antonieta', 'BBVA', 'Sabotatge', 'Avança, vianant' i 'Jo competeixo', que dóna nom a l'àlbum.

El primer senzill és 'Sabotatge' i es podrà escoltar a partir de l'11 de març, data en què també es podrà fer una reserva de l'àlbum, que estarà disponible en format digital i donarà el dret a descarregar dues cançons d'avançament; en CD digipack, amb còpia signada pels membres del grup, i en edició limitada doble vinil i CD.

D'altra banda, el concert de presentació del nou àlbum serà el pròxim 4 de juny al Primavera Sound, on ja no queden entrades per a aquest dia. També el presentaran al Festival de les Arts de València (10 de juny), a Nos Primavera Sound de Porto (11 de juny), al festival Vida de Vilanova i la Geltrú (11 de juliol), al Canet Rock (2 de juliol), al Festival Internacional de Música de Cambrils (30 de juliol) i al Fòrum Romà d'Empúries (13 d'agost).