La gala de lliurament dels premis literaris Recull de Blanes es feia en el decurs d'un dinar. Així era des del 1964, any de creació dels guardons. Però les coses canviaran en aquesta 52a edició, que tindrà lloc el proper 13 de març.

Per obrir l'acte i facilitar l'assistència del màxim nombre de públic, els organitzadors han decidit que la festa es farà al Teatre de Blanes i inclourà diverses actuacions. Al final de l'acte se celebrarà igualment un dinar amb una tertúlia literària amb els premiats d'aquest any i de l'any anterior.

La festa començarà el diumenge 13 de març a les 12 del migdia al Teatre de Blanes, on el president del Jurat dels Premis, Vicenç Llorca, oferirà la benvinguda i donarà pas als parlaments institucionals en representació de dues de les administracions públiques que donen suport als premis literaris: la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Blanes.

A partir d'aquí s'aniran lliurant els diferents premis literaris, es farà una breu entrevista al guanyador i s'intercalaran actuacions musicals.

Les actuacions i altres al·licients amb què comptarà la 52a Festa de Lliurament dels Premis Recull tindran com a fil conductor la llengua i cultura dels països catalans, a través de diverses manifestacions artístiques.

Així, s'enllaça directament amb l'objectiu que va menar aviat farà 100 anys a la creació de la Revista Recvll i, poc més de 50 anys després, a l'impuls d'uns guardons que han descobert noms propis de la literatura contemporània.

La gala inclourà el premi de narració Joaquim Ruyra (2.500 €), el premi de Periodisme Salvador Reynaldos (800 €), el de Poesia Benet Ribas (1.500 €), Retrat Literari Rafael Cornellà-Joaquim Abril (800 €), Teatre Josep Ametller (2.000 €) i el Premi de Conte Infantil Joan Petit (600 €).