Luís Landero, Vicenç Villatoro i José Antonio Garriga Vela van omplir ahir l'auditori de la biblioteca Carles Rahola de Girona en la tercera jornada del Festival de Literatura MOT. Els tres autors van conversar sobre la figura del pare, que tots ells han tractat en els seus darrers llibres. L'expectació que van despertar va omplir la sala fins el punt que molts espectadors van haver de seguir la xerrada dempeus. Aquest fet ja s'ha repetit en altres jornades del festival, que any a any incrementa el nombre de públic. Al vespre, Imma Monsó Najat El Hachmi i Stefanie Kremser van xerrar sobre la figura de la mare. El MOT deixa Girona i continuarà dijous a Olot, fins al dissabte vinent.

Des del seu naixement el festival vol apostar per la literatura de qualitat. El principal objectiu del MOT és el d'apropar els escriptors i la literatura al públic lector i prendre el pols a la literatura contemporània. Cada any el MOT es desenvolupa al voltant d'un tema. El d'aquesta edició és "Vides escrites. Escriure vides".

Més de trenta autors hi participen. John Banville, Mia Couto, Gonçalo M. Tavares, Javier Cercas, Maria Barbal, AmélieNothomb, Cristina Masanés, Luis Landero, Vicenç Villatoro, Antonio Garriga Vela, Jordi Puntí, Juan José Millás i Monika Zgustová, es troben entre els participans.