Albert Serra participarà al Festival de Canes amb La mort de Lluís XIV, una pel·lícula que, segons les paraules del realitzador banyolí, resulta «una mica fúnebre» perquè tracta els últims quinze dies de vida del Rei Sol.

La pel·lícula, que es projectarà fora de concurs, està protagonitzada, segons s'ha anunciat avui en la presentació del programa del 69è Festival de Canes, per l´actor francès Jean-Pierre Léaud.

Serra ja va guanyar el 2006 la Càmera d'Or de Canes, que premia la millor òpera prima del festival, amb Honor de cavalleria, cinta inspirada en El Quixot.

Dos anys després hi va participar amb la seva segona pel·lícula, El cants dels ocells, a la Quinzena de Realitzadors.

Serra, que és a Portugal en ple procés de producció, ha explicat que es tracta d'un projecte que «ve de molt lluny», ja que va començar sent un encàrrec del parisenc Centre Pompidou, una «performance» sobre la mort, i va acabar «evolucionant en una pel·lícula de ficció, més narrativa».

La cinta, una coproducció francesa, portuguesa i espanyola, va ser rodada en un castell, entre Llemotges i Bordeus, on una de les habitacions es va convertir en una «reproducció fidedigna» de l'estada del rei al Palau de Versalles.

La presència a Canes de l'actor Jean-Pierre Léaud, conegut per les seves col·laboracions amb François Truffaut i Jean-Luc Godard, va ser celebrada ahir per Thierry Frémaux, delegat del festival, que ha assenyalat avui que als seus 72 anys l'intèrpret s'atreveix amb el cinema més innovador.

D´altra banda, l'última pel·lícula del director espanyol Pedro Almodóvar, Julieta, competirà per la Palma d'Or en la secció oficial del festival, que s'inaugura l'11 de maig.

D'aquesta forma Almodóvar torna a Cannes cinc anys després d'haver presentat, també en competició, La piel que habito. A més, l´actor espanyol Javier Bardem participarà a la competició amb la pel·lícula The Last Face, dirigida per Sean Penn i que coprotagonitza amb Charlize Theron.

Aquesta edició del festival estarà plagada d´estrelles. Julia Roberts hi participarà per primer cop, al costat de consagrats com George Clooney, Kristen Stewart, Marion Cotillard, Adam Driver o una nouvinguda Lily-Rose Melody Depp, filla de Johnny Depp.