A una setmana de Sant Jordi, Girona ja respira literatura. La Llibreria 22 va ser l'encarregada de posar en marxa els motors, amb vista a una setmana farcida d'actes, presentacions, signatures i altres activitats relacionades amb el món de la literatura. Alguns dels principals favorits a encapçalar la tradicional llista de vendes del dia de la rosa i el llibre van desfilar ahir per la llibreria del carrer Hortes, per signar exemplars dels seus últims llibres publicats i escoltar les opinions dels seus lectors.

Núria Esponellà (La filla de la neu), Roser Calafell (El teu primer laberint de Sant Jordi) o Carles Sala (Col·lecció Fanculers) van ser els primers autors a signar exemplars a la 22 en una jornada que es va desenvolupar de les 9 del matí a les 2 del migdia. També van desfilar per l'establiment Jofre Martell (La puta conquesta de Catalunya de la Iaia), Jaume Sobrequés (Història de Catalunya), Albert Carreras (Volem la independència?), Carla Zaplana (Sucs verds i Superfoods), Quim Torra (Els últims 100 metres) i Lídia Casademont (Cuina i reaprofita).

La franja més multitudinària va ser la del migdia, amb la presència de Francesc Puigpelat (La nena que es va convertir en mòbil), Jair Domínguez (Perímetre), Víctor Amela (La filla del capità Groc), Blanca Busquets (Jardí a l'obaga), Empar Moliner (Tot això ho dic perquè tinc molta por), Imma Monsó (L'aniversari), Víctor del Árbol (La víspera de casi todo / Abans de gairebé tot), Rafel Nadal (La maledicció dels Palmisano), Jordi Grau (Puigdemont, el president @KRLS), Màrius Serra (Res no és perfecte a Hawaii) o Pep Puig (La vida sense la Sara Amat), entre d'altres.

Dues presentacions

El dissabte literari a la ciutat també va comptar amb dues presentacions. A primera hora de la tarda, el restaurant Els Jardins de la Mercè va acollir la hilarant posada en escena dels humoristes Enzo Vizcaíno, Haciendo la mierda, Los Martínez i Tomás Fuentes, amb el llibre Siri, cómeme los huevos. Aquests còmics, que han aconseguit fer-se un forat gràcies als gags penjats a la xarxa, van oferir un tast sobre la seva visió futurista de com serà Internet el 2046. Amb música, audiovisuals i molt d'humor, i davant d'un públic majoritàriament adolescent, els autors d'aquest llibre van presentar un dels llibres més esbojarrats del catàleg de novetats editorials de la temporada. Una visió futurista on les persones ja només intenten lligar a través de la xarxa i el famós youtuber "El Rubius" s'ha convertit en el successor del rei Felip VI a Espanya.

D'altra banda, i després de la incessant activitat viscuda al llarg del matí, la Llibreria 22 va acollir a mitja tarda amb una tertúlia-presentació de Contes de la verda fondalada, d'Agustí Casanova Masferrer. Es tracta d'un llibre que compagina una cinquantena de contes, alguns d'ells molt breus, il·lustrats amb fotografies originals de Josep Maria Oliveras. Professor de Filosofia de l'institut Jaume Vicens Vives de Girona, Agustí Casanova és també col·laborador habitual en la secció d'opinió de Diari de Girona.