24 de abril de 2016
24.04.2016

Mor als 92 anys el pintor empordanès Joan Padern, fill adoptiu de Blanes

Després d'un llarg periple per països de Sud-amèrica, l'artista va tornar a Europa i va exposar a París i Barcelona

25.04.2016 | 07:08
Joan Padern assenyala una de les seves aquarel·les.

L'artista Joan Padern va morir aquest divendres a l'edat de 92 anys, segons va confirmar l'Ajuntament de Blanes en un comunicat. Padern, nascut a Colera el 1924, es va establir a Blanes després de la Guerra Civil, municipi que el 1998 li va atorgar el títol de fill adoptiu.
Després d'un periple per Sud-amèrica, va tornar a Europa i va exposar a galeries de París, Barcelona i Madrid.
Al llarg de la seva trajectòria va fer obres realistes amb paisatges i barques de la Costa Brava, però també quadres de denúncia i conscienciació ecològica, així com façanes i places de Barcelona.
També va fer incursions en la pintura abstracta, als anys seixanta del segle XX i a principis del segle XXI, amb la sèrie Geometries.
Durant el seu periple per Sud-amèrica, Padern va exposar amb regularitat en diverses galeries argentines i va rebre encàrrecs de companyies internacionals que el van dur per Xile, Veneçuela, Colòmbia i Brasil, entre altres països. De retorn a Europa, va passar una temporada a París i va estar exposant tant a Barcelona com a Madrid.
L'any 1979 va fer-ho a la Galeria Dau al Set de Barcelona, on va destacar pel seu tarannà hiperrealista i meticulós. Després, va continuar treballant i residint a cavall entre Blanes i Colera, on el 1994 va inaugurar l'Art Parc.
L'any 2007, Padern va fer donació al consistori blanenc d'un destacat fons de la seva obra pictòrica, així com del seu fons documental.
La seva obra es pot visitar a diferents museus d'arreu de Catalunya, així com a l'estranger. La seva darrera exposició, titulada, Joan Padern aquarel·lista. De la Costa Brava a Amèrica (1946-1967), es va poder veure el 2015 a Blanes i recollia un conjunt d'obres des de la més primerenca, que data del 1946, fins a la sèrie que va pintar el 1967.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona