27 de abril de 2016
27.04.2016

Mor Terry Broch, vídua de l'artista Carles Fontserè

La nordamericana establerta des del 1973 al Pla de l'Estany col·laborava en la commemoració del centenari del naixement aquest 2016 de qui va ser el seu company inseparable

27.04.2016 | 18:40
Terry Broch s´adreça al conseller de Cultura, en una imatge recent.

La nordamericana Terry Broch, des del 1973 resident al Pla de l'Estany, ha mort la passada matinada, precisament a les portes de la commemoració del centenari del naixement de qui va ser el seu company inseparable, el fotoperiodista i artista Carles Fontserè (1916 - 2007).

Terry Broch es trobaba actualment treballant en la gestió per digitalitzar el fons de 50.000 negatius que el seu companya va llegar, operació que es duu a terme amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat, que impulsa precisament aquest 2016 diversos actes per commemorar el centenari del naixement de Fontserè.

La revista "Bonart" ha informat que una de les darreres aparicions públiques de Terry Broch va ser amb motiu de la reunió que el comité organitzador de l´Any Fontserè va celebrar a la seu de la representació territorial de Cultura de Girona i que va presidir el director general d´Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni Jusèp Boya.

Fontserè va conèixer Broch durant la seva estada a Nova York. Fontserè és un dels noms importants de l'exili català del 1939. El seu periple el va portar primer al París ocupat pels nazis, tal com va relatar al llibre autobiogràfic "Un exiliat de tercera", per passar després a Mèxic i finalment establir-se a Nova York. Bona part del seu llegat fotogràfic conté imatges històriques preses en aquest països que el van acollir durant el llarg exili.

L'any 1973 va tornar a Catalunya amb la seva companya sentimental per instal·lar-se a Porqueres, prop de Banyoles. Va ser un destacat defensor del retorn dels Papers de Salamanca. Moltes obres seves van ser confiscades després de l'ocupació franquista de Barcelona. Terry Broch ha custodiat durant aquests anys el llegat del destacat dibuixant, cartellista, fotoperiodista, escenògraf i ninotàire català.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona