La Junta de Govern Local de Girona ha acceptat el fons de Josep Maria Corredor, que va ser secretari personal de Pau Casals, va exercir de traductor a la seu de l'ONU a Ginebra i va escriure diversos llibres, entre els quals destaca Conversations avec Pablo Casals (Converses amb Pau Casals), escrita originalment en francès l'any 1954.

Corredor (Girona, 1912 - Perpinyà, 1981) va ser futbolista del Girona Futbol Club, alumne d'Ortega y Gasset i de Joaquim Xirau, activista polític, professor d'institut i d'universitat a Perpinyà, inspector d'Ensenyament a Girona en els darrers anys de la seva vida, prolífic conferenciant arreu de Catalunya, i articulista en mitjans internacionals.

El fons documental de Corredor ja es troba de fet a l'Arxiu municipal de Girona. El fons es compon de documentació relativa als llibres que va escriure Corredor i la correspondència amb Pau Casals, una material que, segons fonts de l'arxiu, és com a mínim poc conegut.

L'acceptació del fons arriba tres anys després del simposi que la Càtedra Ferrater Mora de la UdG va dedicar a l'intel·lectual català. A propòsit del simposi es va entrar en contacte amb la filla, Maria Rosa Corredor, professora d'universitat a París i que conserva un pis a Girona.

Precisament, Maria Rosa Corredor té en projecte un estudi de l'obra i vida del seu pare a partir del fons que ara ha passat a l'arxiu de Girona. Es tracta d'un fons petit però «important perquè documenta els anys de l'exili», han comentat fonts de l'arxiu, que asseguren que tota la documentació serà consultable i la correspondència digitalitzada i penjada a internet.

Josep Maria Corredor va ser un personatge de gran influència en el món cultural gironí durant la Segona República Espanyola. Després de l'exili, es va llicenciar i es va doctorar en lletres a Montpeller amb la tesi Un esprit méditerranéen: Joan Maragall, publicada el 1951.

El 1954 va publicar Conversations avec Pablo Casals, editada en català el 1967. Aquesta és la seva obra principal i ha estat traduïda a onze idiomes.