La cantant Sílvia Pérez Cruz debuta com a actriu en el llargmetratge del director Eduard Cortés en el Festival de Cinema Espanyol de Màlaga. Cerca de tu casa és una proposta molt diferent i si més no nova, que aborda l´onada de desnonaments en clau de drama musical.

La protagonista és la Sonia, una jove de 30 anys que no pot pagar la hipoteca després de perdre la seva feina, però també l´empleat bancari que deixa sense casa els seus veïns o el policia turmentat perquè ha de treure gent de casa.

Gran part del pes de la història recau en qui interpreta aquesta protagonista, Sílvia Pérez Cruz, la veu de la qual va servir en part com a inspiració en l´escriptura del guió.

Pérez Cruz va viure el rodatge «amb tot el vertigen del món», perquè si el simple fet de crear la banda sonora li semblava «una bogeria», el de protagonitzar la pel·lícula ni se´l plantejava, ja que no havia fet res en el camp de la interpretació dramàtica.

«Tinc clar que no sóc actriu, i ara admiro els actors més fins i tot que abans. Em sento afortunada d´haver-ho viscut i de no haver-me sentit com una intrusa», va dir ahir la cantant, que va assistir a la projecció al festival de Màlaga.

Eduard Cortés va admetre que «la paraula musical sobre els desnonaments podia sonar frívol» i va dir que ha evitat el «maniqueisme».