15 de maig de 2016
15.05.2016

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

Química és el punt més fort de la UdG, segons el rànquing CyD

La Universitat de Girona s´ha situat en una meritòria 11a (entre 66 centres) posició en la llista de les millors de l´Estat espanyol

15.05.2016 | 00:27

La Universitat de Girona s´ha situat en una meritòria onzena posició en els indicadors generals del Rànquing de la Fundación Conocimiento y Desarrollo (CyD), que aquesta setmana ha publicat la tercera edició de l´estudi que analitza un total de 66 universitats de l´Estat espanyol, tant públiques com privades.
Els estudis de Química són, de llarg, el punt més fort de la UdG, seguits a distància dels estudis de Biologia, Sociologia, Treball Social i, encara a molta més distància, Història. En el marcador general de Química, la UdG queda posicionada com la 13a millor universitat de l´Estat.
Excepte en matemàtiques, la UdG ha obtingut en totes les matèries «indicadors de qualitat», el barem que els experts del rànquing CyD atorguen als centres universitaris i als seus estudis per posicionar-los de més a menys en una escala de la qualitat.
Les universitats catalanes mantenen, com en els darrers anys, el liderat en aquest rànquing que presenta 34 indicadors de rendiment en 6 àmbits de coneixement, en els quals la UdG queda en alguns casos ben posicionada, mentre que en altres no obté puntuació o indicadors de qualitat, com passa amb els estudis de Matemàtiques.
Els àmbits de coneixement analitzats són: biologia, química, matemàtiques, història, sociologia i treball social. Cadascun d´aquests 6 àmbits de coneixement reben indicadors de rendiment en 6 àrees analitzades: Ensenyament i aprenentatge, Investigació, Transferència de coneixement, Orientació internacional i Contribució al desenvolupament regional. Els indicadors de rendiment poden ser de tres tipus: elevat, intermedi o reduït.
La UdG queda ben posicionada en la suma total o marcador general, que li atorga l´esmentada 11a posició, per darrere de la Politècnica de València i per davant de la de Deusto, en una taula que encapçalen tres centres de Catalunya: la Pompeu Fabra, l´Autònoma de Barcelona i la Universitat de Barcelona.
La UdG rep en total 14 indicadors elevats, 8 intermedis i 8 reduïts, segons el marcador general, liderat per la Pompeu Fabra amb 20 elevats, 2 intermedis i 5 reduïts. És clarament en l´àrea de coneixement de Química que la UdG té millors indicadors de rendiment elevat. Girona suma en Química 10 punts de rendiment elevat, 8 de rendiment intermedi i 11 de rendiment reduït.
Per àrees analitzades de Química, la UdG té els punts forts en Orientació internacional (4 indicadors elevats, 1 intermedi i 3 reduïts), Ensenyament i aprenentatge (3, 5 i 1) i Investigació (3, 2 i 2). En canvi, les assignatures pendents de Química són clarament Transferència de coneixement (0 elevat, 0 intermedi i 3 reduït) i Contribució al desenvolupament regional (0, 0 i 2).
El rànquing CyD és accessible a Internet (www.rankingcyd.org) i permet identificar les millors universitats per a cada usuari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit