L'obra Ventura, amb text de Cristina Clemente i interpretat per David Planas i Meritxell Yanes, es va endur ahir a la nit el premi de l'Associació Gironina de Teatre al millor espectacle d'arts escèniques produït a les comarques gironines el passat 2015.

El director dels serveis territorials de Cultura a Girona, Francesc Ten, va fer el lliurament del premi en el decurs de la gala, anit a la sala La Planeta.

Un total de 272 persones, entre actors, programadors i periodistes culturals, han participat en procés de votació per decidir el guanyador.

Amb direcció de Víctor Muñoz, Ventura reflexiona a partir de dues dones sobre la presa de decisions i es pregunta què hauria passat si les coses fossin diferents. Un espectacle que s'exhibeix a la casa particular de la parella, Can Pagans a Celrà, amb la particularitat que només poden assistir 25 espectadors per sessió.

Les obres finalistes han estat Cosas que se olvidan fácilmente, de Xavi Bobés; La Crida, de Cos a Cos, Històries de boscos i La Planeta; Momo de la companyia Anna Roca; Yvonne, princesa de Borgonya de la companyia Teatre Brik i Kilòmetres de Meritxell Yanes.

D'altra banda, també es va fer el lliurament del Premi Pep Mora a la contribució a les arts escèniques a Jaume Alsina, cap tècnic del Teatre El Jardí de Figueres. La directora artística del Teatre Principal d'Olot i del Festival Sismògraf, Tena Busquets, va entregar el premi.

Durant la Gala, presentada per l'actriu Mireia Peña, es va posar en escena l'espectacle aWish de la companyia Carlo Mô & Mr. Di.