26 de maig de 2016
26.05.2016

Publiquen per fi les fotos de Robin Townsend dels masos de l'Albera

«És un tema que m'apassiona com a fotògraf i també com a historiador», assegura emocionat l'autor

26.05.2016 | 00:00
Publiquen per fi les fotos de Robin Townsend dels masos de l´Albera

El treball que el fotògraf Robin Townsend va fer entre els anys 1994 i 1997 per immortalitzar els masos del massís de de l'Albera, Les Salines i l'alta conca del Llobregat d'Empordà i la Muga, veu ara la llum al portal digital Calaix del Departament de Cultura.

Townsend, historiador llicenciat per la Universitat de Barcelona i actual fotògraf de l'agència EFE a Girona, ha declarat que «ara ja només queden les parets, però fins als anys noranta en aquests masos encara trobaves les corbates, les sabates, els calendaris i les joguines dels últims habitants».

«És un tema que m'apassiona com a fotògraf i també com a historiador», assegura emocionat l'autor, d'altra banda, de les fotografies del llibre Els masos perduts del Cap de Creus (Edicions Brau), amb textos d'Arnald Plujà.

De fet, Townsend documenta «masos perduts» des de mitjan anys vuitanta i va tenir una «generosa beca» del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat.

«És un treball que em va portar uns tres anys, amb molts quilòmetres recorreguts a peu amb la càmera de plaques, 6x6 i 35 mm, tot en blanc i negre, encara que sempre portava una càmera per a diapositives». De les 400 fotografies que va positivar ara se n'han publicat 25 al portal Calaix.

Només una petitíssima part dels masos han estat restaurats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit