El Jazz Festival l'Estartit - Costa Brava arriba a la tercera edició i ho fa amb un cartell que aposta per noms reconeguts del panorama internacional del jazz i també deixa espai per valors a l'alça.

Del 15 de juliol al 13 d'agost s'han programat set actuacions a la plaça Llevantina, a tocar del mar (totes de pagament).

L'encarregat d'inaugurar serà el britànic Myles Sanko, una de les veus més reconegudes del soul europeu.

Darrere d'ell, desfilaran per l'Estartit altres artistes com Cécile McLorin (guanyadora del Grammy 2016 al millor àlbum vocal de jazz), el trio format per John Scofield, Brad Mehldau i Mark Guilliana (concert únic a Catalunya) o el saxofonista James Carter, que actuarà en trio amb orgue i bateria i que serà l'encarregat de cloure el festival.

El Jazz Festival l'Estartit - Costa Brava va néixer el 2014 de la mà de Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí.

En el concert inaugural, Myles Sanko, que l'estiu passat va deixar un molt bon record al seu pas pel Festival de Peralada, repassarà els èxits del seu primer disc, Born in Black & White (2013), i del segon, Forever Dreaming (2014), i cantarà algunes de les cançons del seu nou treball discogràfic que sortirà al mercat al setembre.

L'endemà, 16 de juliol, serà el torn del trio format per Scofield- Mehldau-Guilliana. John Scofield, guitarrista, es retroba amb Brad Mehldau -influent pianista i virtuós de la improvisació- 15 anys després de treballar plegats en Works for Me. A més, conviden el jove i prodigiós bateria Mark Guiliana, en un concert exclusiu a Catalunya que només es podrà veure a l'Estartit.

Cécile McLorin Salvant (23 de juliol) és la guanyadora del Grammy 2016 al millor àlbum vocal de jazz (For one to love). A l'escenari de la plaça de la Llevantina cantarà les cançons de For One to Love i temes del seu primer disc, WomanChild.

La nit del 6 d'agost, serà el torn del pianista valencià Albert Sanz. Actuarà en format trio acompanyat de figures importants del jazz com el contrabaixista Javier Colina i el bateria Al Foster, que va ser percussionista durant més d'una dècada de Miles Davis.

Prèviament, a les 20.30 h, actuarà Gabriel Amargant Quintet, premi Enderrock de la crítica al millor disc de jazz de l'any.

La clausura, el dia 13 d'agost, anirà a càrrec de James Carter Organ Trio, un dels saxofonistes més destacats del panorama jazzístic internacional que arriba a l'Estartit amb la reinvenció del clàssic trio d'orgue Hammond, amb un repertori en homenatge a Django Reinhardt.

Abans, Joan Chamorro presenta un nou valor de l'escenari jazzístic, el trompetista de casa nostra Joan Mar Sauqué, amb la Young Band.

La cita va néixer el 2014 amb la voluntat d'oferir concerts internacionals a la Costa Brava. Tots els concerts es faran a l'escenari de la plaça Llevantina i els preus oscil·len entre els 20 i els 35 euros.