El papa Francesc va apel·lar a la solidaritat i a la cultura de la trobada perquè les societats modernes acullin «els ancians, marginats i les persones solitàries», en un videomissatge publicat en internet. «A les ciutats és freqüent l'abandó d'ancians i malalts. Podem ignorar-ho?», es va preguntar Jorge Bergoglio en la seva llengua materna, l'espanyol, en un nou vídeo.

«Les nostres ciutats haurien de caracteritzar-se sobretot per la solidaritat, que no consisteix únicament a donar al necessitat, sinó ser responsables els uns dels altres i generar una cultura de la trobada», va agregar.

En aquesta línia, Franciscesc va demanar als espectadors del vídeo ques'uneixin a la seva petició «perquè els ancians, marginats i les persones solitàries trobin fins i tot a les grans ciutats, oportunitats de trobada i solidaritat».

El Papa publica cada mes un vídeo sobre diversos assumptes que considera els principals reptes de la humanitat, una iniciativa que s'emmarca dins del Jubileu Extraordinari de la Misericòrdia, que conclou el novembre vinent. En els enregistraments, Bergoglio es dirigeix a la càmera i, en espanyol, explica la intenció que ha de guiar l'oració dels catòlics en relació a aquests problemes.

En anteriors ocasions, el papa ha reflexionat sobre assumptes com la protecció del medi ambient, la igualtat amb les dones, l'explotació laboral o el diàleg interreligioso per fomentar la pau.

Tots els enregistraments estan subtitulades en deu idiomes i presenten el Ppapa llançant el seu missatge però també imatges que acompanyen i il·lustren les seves paraules.