Els Premis Laus han guardonat amb la màxima distinció en la categoria d'audiovisuals, el Laus d'Or, el curt de Temporada Alta 2015, obra del tàndem publicitari SS i dirigida pel cineasta Salvador Sunyer Vidal (Girona 1987), de Nanouk Films.

Aquest espot publicitari de presentació del Festival, titulat Tragèdia, El cant de la cabra, va ser rodat a Grècia l'estiu passat i explica amb un marcat to poètic, com va néixer el Teatre ara fa més de 2.500 anys.

La història, que transcorre a la Grècia actual, reflexiona sobre la distància tràgica entre l'Antiga Grècia, mare de totes les cultures europees, i la Grècia actual, que Europa castiga i que sembla haver oblidat les línies mestres de la seva gènesi cultural.

La peça es va rodar el mes d'agost passat a Grècia i Albània i va comptar amb la participació de 20 ciutadans de la zona. Va ser gravada originalment en grec i s'ha subtitulat al català, castellà i anglès.

Temporada Alta va iniciar fa uns anys una proposta d'anunciar la seva programació amb un espot no estrictament comercial sinó amb un curtmetratge de creació pròpia.

En aquesta mateixa línia, el Festival va iniciar l'any passat, el projecte The One Project consistent en proposar a un creador escènic que dirigeixi un curtmetratge cinematogràfic.

Aquest projecte, impulsat per Temporada Alta, l'Arts Santa Mònica i Nanouk Films, es va estrenar l'any passat amb Baro d'Evel i continua aquest any amb una peça dirigida per Fabrice Murgia, nomenat director del Teatre Nacional de Brussel·les. El rodatge del curtmetratge és a punt d'iniciar-se. Els Premis Laus, que van néixer el 1964 i tenen un gran prestigi en el món del disseny gràfic.