El festival Onadance arrencarà el 7 de juliol amb la representació de l´espectacle "De camino al otro", a càrrec del duet format pels ballarins Lali Ayguadé, una de les ballarines catalanes més internacionals, i Julian Sicard un artista de circ de llarga trajectòria. Arran d´una trobada artística decideixen treballar un projecte compartit de llenguatge comú entre la dansa i l´acrobàcia. Aquest espectacle serà gratuït i obert a tothom i tindrà lloc al Parc del Convent dels Agustins

La programació continuarà el 9 de juliol amb l'actuació del duet Laura Vilar i Miquel Barcelona, actualment ballarins de la companyia palamosina CobosMika, que presentaran l'espectacle "La Vida era" al castell de Sant Esteve de Mar, a Palamós.

El tercer dels espectacles professionals inclosos enguany a l´Onadance tindrà lloc el dia 10 de juliol al Claustre del Mas del Vent, on es representarà l´espectacle "NMNW Neither Man Nor Woman", de CobosMika company.

Aquests seran dos dels grans espectacles del nou festival Onadance, presentat aquest dimecres a Palamós, i que inclourà la formació de joves ballarins, la creació de noves coreografies amb la realització d´un concurs i la difusió d´aquest art mitjançant la representació de tres espectacles professionals en espais patrimonials del municipi ubicats a l´aire lliure.

Onadance tindrà lloc durant el proper mes de juliol i les representacions dels espectacles professionals es duran a terme en tres espais emblemàtics de Palamós com el Parc del Convent dels Agustins, el Castell de Sant Esteve de Mar i el Claustre del Mas del Vent.

Aquest projecte és iniciativa de l´Àrea de Cultura de l´Ajuntament de Palamós i la companyia de dansa palamosina CobosMika Company, amb la col·laboració de la plataforma cultural i artística Focus Engelhorn.

La de la formació de joves ballarins donarà continuïtat al Palamos Summer Dance, que enguany arriba a la 13a edició. Es tracta de l´estada de dansa per a professionals amb vocació internacional centrada en la formació, el diàleg i l´intercanvi d´experiències entre professionals de la dansa contemporània.

Una vegada més els ballarins i coreògrafs palamosins Olga Cobos i Peter Mika, directors artístics de l´activitat, proposen una oferta de classes intensives durant la setmana que va del 8 al 12 de juliol.

Finalment, en l´àmbit de la creació, tindrà lloc el 2n Concurs d´intèrprets de dansa contemporània. L´objectiu d´aquest apartat és donar suport a la interpretació i la creació per part de joves talents en l´àmbit de la dansa, mostrant el treball creatiu, tècnic i artístic mitjançant la presentació de les coreografies.

Per a poder participar en aquest concurs cal presentar peces de dansa contemporània on els intèrprets tinguin menys de 27 anys, amb solos i duos amb una durada màxima de sis minuts.

La presentació damunt l´escenari d´aquestes composicions tindrà lloc el dia 11 de juliol a les 21 h, al Teatre La Gorga. El concurs té un primer premi de cinc-cents euros; un segon premi de tres-cents euros, i un premi atorgat pel públic assistent a la mostra que consisteix en un curs complet de l´estada Palamós Summer Dance 2017.