Seixanta espectacles, que aniran a càrrec de trenta companyies, conformen el programa de la 21 edició de la Fira del Circ al carrer de la Bisbal d'Empordà, presentada ahir a la localitat empordanesa.

La portaveu de l'organització, Eva Gasull, va explicar a les instal·lacions del Museu de la Terracota que el repte d'aquest any és "buscar l'excel·lència" per exercir de "plataforma de les arts de carrer".

La cita tindrà lloc del 15 al 17 de juliol i, de les trenta companyies, la meitat són catalanes, mentre que la resta es reparteix a parts iguals entre les que procedeixen de la resta d'Espanya i les internacionals.

Una de les que arriben de Madrid, Nueveuno, estrenarà a Catalunya l'espectacle Sinergia 3.0, una peça de circ contemporani que combina malabars, manipulació d'objectes, verticals i dansa.

El pressupost del festival, en la línia de l'any passat, és de 100.000 euros, dels quals el 40 per cent correspon a aportacions de l'Ajuntament, un 20 per cent a la Diputació provincial, el mateix percentatge a la Generalitat, el 5 per cent al Ministeri de Cultura i la resta a recursos propis de l'organització.

Una de les novetats d'aquesta edició és que, mitjançant una aplicació de telèfon mòbil, el públic podrà conèixer en temps real l'aforament de cada espectacle i decidir a quin acudeix si algun és ple.

L'alcalde de la Bisbal d'Empordà, Lluís Sais, va destacar en la seva intervenció l'"enorme qualitat" de la Fira del Circ i va subratllar que "les administracions no apostarien com ho fan si no fos així".

"El circ comença a ser una marca de la ciutat com ho és la ceràmica", va afegir Sais, qui va recordar que aquesta cita inclou l'Espai Escola, un aparador en el qual participen escoles que formen en aquest àmbit artístic.

Encara que la fira comença un divendres, dimecres previ hi haurà un aperitiu a càrrec de l'italià Fausto Giori amb l'espectacle Demenzio Show.

La Fira de Circ al carrer de la Bisbal d'Empordà és un dels esdeveniments amb més tradició a l'estiu i l'any passat va batre un rècord de 33.000 espectadors en total.