L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palamós, de la mà de la companyia de dansa professional palamosina CobosMika Company i la col·laboració de la plataforma cultural i artística Focus Engelhorn, ha decidit apostar per la dansa contemporània amb la creació del festival ONADAnce.

La proposta, que se celebrarà durant el proper mes de juliol, pren la dansa contemporània com a protagonista i inclou tres aspectes diferenciats però alhora complementaris d'aquesta disciplina: la difusió, la formació i la creació.

En l'apartat de difusió, l'ONADAnce vol donar visibilitat a la dansa, tot exercint de punt destacat en el circuit de dansa per a les companyies catalanes, programant tres espectacles professionals i esdevenint al mateix temps una finestra d'internacionalització cap a l'exterior.

Les representacions previstes per aquesta primera edició es duran a terme a l'aire lliure, en tres espais emblemàtics de Palamós pel seu valor històric i que esdevenen singulars i amb encant. El 7 de juliol arrencarà el festival amb la representació al de l'espectacle gratuït De camino al otro, a càrrec del duet format pels ballarins Lali Ayguadé, una de les ballarines catalanes més internacionals, i Julian Sicard un artista de circ de llarga trajectòria. Continuarà el dissabte 9 de juliol amb l'espectacle La Vida era, de la Cia. Vbuit al Castell de Sant Esteve de Mar, i acabarà el diumenge 10 de juliol amb NMNW Neither Man Nor Woman, dels amfitrions CobosMika company, al Claustre del Mas del Vent. Els dos darrers espectacles seran de pagament, amb entrades que aniran dels 12 als 20 euros.

Pel que fa a la formació, el municipi donarà continuïtat al Palamós Summer Dance, que enguany celebrarà la 13a edició i que proposa, del 8 al 12 de juliol, classes intensives per a joves ballarins a càrrec d'Olga Cobos i Peter Mika. El resultat de la feina d'aquests joves artistes es podrà veure el dimarts 12 a les 21 hores al moll pesquer de Palamós.

Finalment, en l'àmbit de la creació hi haurà el segon Concurs d'intèrprets de dansa contemporània. L'objectiu d'aquest apartat és donar suport a la interpretació i la creació per part de joves talents en l'àmbit de la dansa, mostrant el treball creatiu, tècnic i artístic mitjançant la presentació de les coreografies, afavorint l'intercanvi d'artistes, fomentar la dansa feta i creada des del propi territori i apropant la dansa al public en general. La presentació damunt l'escenari d'aquestes composicions tindrà lloc el dia 11 de juliol a les 21 hores, a La Gorga.