Un espectacle inèdit d'Albert Pla i Tortell Poltrona, el comiat a les comarques gironines de l'actual generació del grup Macedònia, la col·laboració entre el líder dels Pets, Lluís Gavaldà, i els els Trau, o el grup del Club Super 3, SP3, són algunes de les propostes que conformen el cartell de la cinquena edició de l'Acústiqueta. El germà petit del festival Acústica se celebrarà entre el divendres 2 i el diumenge 4 de setembre, paral·lelament a la cita musical per excel·lència de Figueres, amb l'objectiu de repetir els més de 30.000 assistents de l'any passat.

Enguany, fins a un total de sis artistes participaran al festival dirigit al públic familiar. Albert Pla i Tortell Poltrona, dos artistes aparentment sense res a veure, uniran les seves foreces per presentar un espectacle inèdit, on posaran al servei de l'humor i la música el seu innegable talent. Aquest espectacle es podrà veure el dissabte 3 de setembre, al Teatre Municipal El Jardí.

Un dia abans, el divendres 2, Lluís Gavaldà, el líder de Els Pets, juntament amb Trau, guanyadors de la darrera edició del Sona 9, presentaran Jugant amb els Clàssics, un espectacle en el qual interpretaran versions fresques i molt animades de clàssics de la música com els Beatles, Kinks, Beach Boys, The Who o Rolling Stones. El recital, previst pel dissabte 3 al Teatre El Jardí, comptarà amb la participació de la coral infantil del Col·legi Sant Pau.

De la seva banda, Macedònia és a punt de canviar l'actual generació de cantants com cada 5 anys. L'actual formació s'acomiadarà de les comarques gironines en un concert gratuït el dissabte 3 a la La Rambla. També sonaran a l'Acustiqueta els SP3, la coneguda formació musical sorgida del Club Super 3 (diumenge 4, al Teatre El Jardí) i l'Orquestra Di-Versiones (diumenge 4, a La Rambla). Finalment, la Rambla acollirà diumenge un Heavy per Xics, amb el Combo de Guitarres de l'Escola Pep Ventura.

L'incert futur del festival

Els promotors de l'Acústica de Figueres van reconèixer ahir, en la presentació de la programació de l'Acustiqueta, que a dia d'avui el festival no té garantit el seu futur, per la nova convocatòria pública d'ajuts que el consistori ha decidit posar en marxa per als festivals. Aquesta fórmula, que entrarà en vigor el mes de setembre vinent, substitueix els convenis que l'Ajuntament signava amb cada festival al considerar que no s'ajustaven a la legalitat. «Fins que no sapiguem com serà la convocatòria i si s'ajusta a la temporalitat del festival, no sabrem si hi podem concursar i si podem guanyar», va afirmar el director del certamen, Xavier Pascual, tot recordant que necessiten un any de marge per preparar cada edició del festival.