22 de juny de 2016
22.06.2016

Un estudi revela el mecanisme del virus del VIH per infectar les cèl·lules sanes

22.06.2016 | 07:15

Un equip de científics dels Estats Units va descobrir com el virus de la immunodeficiència humana (VIH) infecta les cèl·lules sanes, un procés que detalla en un estudi publicat a la revista PLOS Pathogens. Es tracta d'un dels grans misteris de la medicina del segle XXI que podria ser un gran pas en la lluita contra el VIH, causant de la síndrome d'immunodeficiència adquirida (sida). L'estudi ha estat liderat pel doctor Edward M. Campbell, al capdavant de l'equip del Departament de Microbiologia i Immunologia de la Universitat de Loiola, a Chicago (EUA).
La sida constitueix l'estadi més avançat de la infecció per VIH, en el qual el sistema immunològic queda totalment vulnerable fins i tot a bacteris comuns, a altres virus i a qualsevol patogen que en condicions saludables no suposaria cap amenaça. El descobriment pot conduir a nous fàrmacs per a realitzar tractaments molt més efectius contra la sida, que afecta 37 milions de persones al món.
El procés d'infecció que els investigadors han revelat mostra el sistema en què la infecció es propaga dins d'un mateix organisme sense que els metges puguin localitzar l'origen. El virus del VIH infecta les cèl·lules del sistema immunològic, inclosos els anomenats macròfags, cèl·lules que fagociten tots els cossos estranys que s'introdueixen en l'organisme com els bacteris i substàncies de rebuig dels teixits. Juntament amb els macròfags, les conegudes com a cèl·lules «T», combaten amb microbis per reparar els teixits danyats. En molts casos, el virus espera que la closca de la cèl·lula es trenqui i la cèl·lula es divideixi, fins que s'obre camí per infectar el nucli.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona