Proyecto Beta, la formació de joves músics professionals de la música clàssica, actuarà el pròxim diumenge 26 de juny a l'Obertura!, del Festival Nits de Clàssica de Girona. Proyecto Beta defineixen la seva proposta com «una nova manera de presentar i viure la música clàssica». El projecte es va fundar fa dos anys quan diversos músics professionals formats a les millors orquestres nacionals com: l'OBC, solistes de la JONC, l'Orquestra del Vallès i l'Orquestra de Sant Cugat d'entre d'altres, es van agrupar per apropar la música clàssica a diferents edats i públics.

Actualment, compten amb quatre espectacles de contingut propi on es barreja la tecnologia, les arts escèniques i plàstiques. En aquesta ocasió, presentaran el concert Viajando a Quinteto amb el quintet de vent de la formació. El concert consta de cinc peces de cinc compositors diferents escollides per transportar a l'oient a cinc països i sonoritats diferents, exactament seran: Danzi - Alemania, A. Rubtsov - Rusia, Ibert - França, J. Cornudella - Espanya-Catalunya i Paquito D'Rivera - Cuba.

El concert que tindrà lloc diumenge a les 21h al Claustre de Sant Pere de Galligants, és gratuït, i ha estat programat per les Joventuts Musicals de Girona. L'entitat ha estat l'encarregada d'escollir tres propostes fresques de joves talents de casa nostra per la secció Obertura! De Nits de Clàssica. Aquest serà el segon concert de la secció, que el dissabte 25, en el mateix escenari, arrencarà amb l'actuació del pianista Marc Serra. Per al dimecres 29 està prevista la inauguració oficial del festival, amb el concert de Les Musiciens du Louvre, a la nau de la Catedral de Girona.