El festival de la veu de Banyoles, (a)phònica, va tancar ahir amb una jornada farcida de concerts i activitats per a tot tipus de públic.

El dia va començar de bon matí amb una proposta familiar, Lluís Gavaldà i Trau, que van presentar per primera vegada a les comarques gironines Jugant amb els clàssics a la Muralla. Al migdia, Maria Arnal i Marcel Bagés van mostrar també el seu EP Verbena, autoeditat aquest 2016, a l'Espai Eat Art. I a la tarda, Quartet Mèlt, el cor format per quatre joves guanyador del programa de TV3 Oh Happy Day!, va exhaurir les entrades al claustre del Monestir de Sant Esteve amb la seva proposta vocal per a tots els públics amb totes les entrades exhaurides.

A continuació Velvet Candles va fer vibrar els espectadors amb el seu doo-wop a la plaça del Teatre i Niño de Elche, per primera vegada a les comarques gironines, va presentar Voces del extremo en un concert de pagament al Teatre Municipal de Banyoles.

Tot seguit Celeste Alías i Marco Mezquida, a veu i piano, van mostrar al públic el disc Llunàtics a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles.

El punt i final el va posar Maika Makovski amb la presentació oficial a província del seu disc recent editat Chinook Wind (Warner Music, 2016).

Activitats paral·leles

Paral·lelament als concerts, alguns de pagament i altres gratuïts, que es van realitzar en diferents espais de la ciutat, a la Muralla es va dur a terme el taller Yellow Submarine on es podien personalitzar imatges icòniques de l'època dels 60.

El tast de concerts gratuïts del músic mallorquí Pistola i de la jove de 17 anys Paula Valls van acabar de completar l'oferta d'activitats paral·leles del cartell del festival.