29 de juny de 2016
29.06.2016

El reportatge d'islamització d'una tribu indonèsia rep el premi Joves Fotògraf(e)s

La gironina Marina Calahorra és la guanyadora de la convocatòria de la Diputació, on mostra una exposició que anirà al Vida Off de Perpinyà

29.06.2016 | 00:00
Marina Calahorra, autora de les fotos i guanyadora del premi.

Un reportatge de 30 fotografies sobre el procés d'islamització d'una tribu indígena d'Indonèsia fet per Marina Calahorra ha guanyat la 14a edició del premi Joves Fotògraf(e)s impulsat pel Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, Inspai.

L'autora de les imatges va passar vint dies amb aquesta tribu i, segons ha explicat, les fotos busquen plasmar «contrastos surrealistes» provocats per l'aparició d'un grup islàmic a l'illa que intenta «canviar» les costums i tradicions dels mentawai.

Calahorra destaca, per exemple, la construcció d'una mesquita «enorme» enmig de la selva que necessita un generador per poder fer sonar la crida a l'oració. O la creació d'una escola on ensenyen l'islam als més petits.

L'exposició Mentawai, progrés o retrocés? es pot veure al claustre de la Diputació de Girona fins a finals de juliol i també formarà part de certàmens i festivals fotogràfics com el Festival Visa Off 2016, a Perpinyà, i l'Imaginària, el 2017, a Castelló de la Plana.

Fa aproximadament vint anys, un grup de missioners cristians varen aparèixer a l'illa i els van suggerir de convertir-se a la seva religió. Aquests, però, no varen intentar canviar els costums dels mentawai, a diferència del grup islàmic que ha aparegut a l'illa aquest últim any.

Marina Calahorra va néixer a Girona l'any 1988 i es va començar a interessar per la fotografia l'any 2012. Va treballar a Madrid com a fotògrafa freelance en manifestacions i els últims anys ha viatjat per Europa, l'Amèrica del Sud i l'Àsia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona