La memòria de Miquel Pairolí es farà present i la seva obra perseverarà dijous de la setmana vinent al Teatre Municipal de Girona amb la lectura dels textos literaris del malaguanyat escriptor de Quart que portaran a terme una vintena d'amics en ocasió del 5è aniversari de la mort de l'autor de la novel·la Cera o el celebrat dietari Octubre.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha confirmat la seva participació per tancar un acte que comptarà també amb parlaments de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el president de la Fundació Valvi, entitat impulsora de l'homenatge, juntament amb l'Editorial Gavarres i el diari El Punt Avui.

Entre els que llegiran textos de l'obra de Pairolí hi ha Xavier Albertí, José Luís Bartolomé, Pitu Basart, Quim Curbet, M. Rosa Font, Lluís Freixas, Jordi Grau, Pau Lanao, Jordi Llavina, Eloi Madrià, Isabel Martí, Joan Pinsach, Xevi Planas, Oriol Ponsatí-Murlà, Antoni Puigverd, Àngel Quintana, Enric Sòria, Guillem Terribas, Joan Vall Clara i Joan Ventura.

El Quartet Gerió posarà la nota musical a la vetllada interpretant quatre peces musicals de compositors de referència per a l'homenatjat, que va morir prematurament i en plena activitat creativa per causa d'una malaltia.