La Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà s'ha consolidat com un dels grans esdeveniments d'arts escèniques de carrer de Catalunya, tant pel nombre d'espectadors com per la qualitat de les propostes artístiques programades. La 21a edició, que es va celebrar aquest cap de setmana, va tancar amb més de 30.000 espectadors, una xifra molt similar a l'edició de l'any passat, que ja va ser la més multitudinària de la història de la fira.

Al llarg de tres dies, públic de totes les edats va gaudir d'una seixantena de propostes, la majoria gratuïtes, d'una trentena de companyies que van oferir espectacles de circ contemporani, roda cyr, cabaret, trapezi, clown, aeris, diàbolo, malabars o màstil, entre altres disciplines artístiques.

Els espectacles de les companyies 15feet6, UpArte, Circo Los, Nueveuno, Marcel Tomàs i Circ Vermut van ser alguns dels més ben valorats pel públic en una edició que va destacar, sobretot, pel gran nivell de les propostes artístiques programades.

El nou sistema per informar en temps real dels aforaments va permetre distribuir millor el públic entre els espectacles simultanis i millorar el confort dels espectadors. Els visitants de la fira van poder consultar aquesta informació al web de la Fira o a l'aplicació on se'ls informava del nivell d'ocupació de cada espectacle. Aquest nou servei forma part de la línia estratègica que té per objectiu millorar l'experiència dels espectadors que assisteixen a la fira.

Nous espais

En el seu balanç, l'organització també va voler remarcar la consolidació de l'Espai Fira que es va estrenar l'any passat i que acull el servei de bar amb un escenari on tenen lloc actuacions de circ i concerts musicals. I la incorporació del Museu de la Terracota que enguany es va afegir com a escenari de la fira, ampliant els espais de la Bisbal que acullen espectacles.

A més, amb l'objectiu de mantenir l'esperit fundacional del festival -ser plataforma d'exhibició i difusió de les arts de carrer per fer arribar la cultura a tothom-, la Fira de Circ continua apostant no només per companyies professionals nacionals i internacionals, sinó també per escoles i col·lectius que s'inicien en el món del circ donant-los l'oportunitat d'actuar a l'Espai Escola o dins la programació de la Fira, com va ser el cas del Col·lectiu Pengim-Penjam de Calonge, que va presentar dissabte un espectacle multidiscilpinari en què hi participaven alumnes de l'escola de circ i membres de l'entitat.