La Casa del Gavià de l'Escala va presentar ahir Vides fluides, una exposició dels guanyadors de la Beca Internacional de Primavera de l'Escala, la pintora anglesa Elina Cerla i l'escriptor barceloní Jofre Casanovas.

L'objectiu de la mostra, que combina la pintura i l'escriptura, és captar les infinites facetes de la identitat humana. A partir d'una sèrie de models, Cerla n'ha captat el retrat mitjançat la pintura i utilitzant sobretot colors relacionats amb el mar, i Casanovas ha elaborat un escrit per a cadascun d'aquests. Tal com ha explicat la pintora al Diari de Girona,l'escrit "no adopta una forma narrativa", sinó que es tracta d'un "diàleg establert amb el model, i que retrata la seva personalitat". A més, també s'ha instal·lat una projecció sonora, amb la qual es sentiran els textos sobre cada model, recitats per la persona que ell mateix ha escollit.

Vides fluides es podrà visitar fins al 15 d'agost. Després de l'estiu, els autors tenen la intenció de presentar un llibre recull del material de la mostra.