El projecte hispanodanès Minding Scapes (Casa Pastors), del duo Desilence -que conformen Tatiana Halbach i Soren Christensen, establert a Barcelona-, s'ha proclamat vencedor de la categoria professional del festival de projeccions audiovisuals de Girona, el Mapping, que es va cloure diumenge.

D'altra banda, el jurat ha atorgat el primer Premi Categoria Amateur a Wirikuta, d'Eilux Digital Art (Mèxic).

El premi en la categoria de micromapping ha estat per al projecte Organism (Hotel Europa) dels alemanys Xenorama, mentre que l'escola Estació de Sant Feliu de Guíxols s'ha imposat en l'apartat educatiu.

El festival ha reunit més de 20.000 assistents a les diferents projeccions, la majoria sobre façanes patrimonials de Girona.

La cita ha inclòs també un congrés internacional de mapping, que s'ha celebrat al Caixafòrum de Girona, amb presència de més de 150 professionals.

El director del FIMG (Festival Internacional de Mapping de Girona), Xavier Bové, va detallar que ha estat "molt gratificant veure com tant avis com nens s'emocionaven amb els espectacles que transformaven els espais de la ciutat".

Bové va destacar que enguany la Ruta de la Llum, un circuit organitzat en diferents punts de la ciutat on s'han projectat deu muntatges participatius i interactius, ha estat tot un "èxit".

A més, va afirmar que el FIMG "ha consolidat Girona com un referent" d'aquesta disciplina que "està despertant interès, passió i emoció en els visitants".

Segons Bové, el certamen "s'ha consolidat com un festival de referència a la ciutat de Girona tant per la seva transcendència internacional, amb els ponents que han assistit al congrés i els artistes que hi han estat presents", com per "la seva integració social, ja que ha comptat amb gran participació de tota la ciutadania".