El promotor cultural banyolí Miquel Cuenca, actualment secretari general de Joventuts Musicals de Catalunya, substituirà el barceloní Jordi Roch al capdavant de Joventuts Musicals d'Espanya, institució que presidia des del 1963. El relleu es va fer oficial a mitjan mes de juny en el marc de l'Assemblea General Ordinària de la Confereració de Joventuts Musicals d'Espanya, celebrada a Granada, ha informat Ràdio Banyoles.

Cuenca ha explicar la l'emissora local que afronta el nou càrrec com un repte i amb ganes de donar un nou impuls a la institució a partir de l'explotació de les bones pràctiques que ja duu a terme Joventuts Musicals de Catalunya a la resta de l'Estat.

Cuenca és responsable de l'Ateneu-Centre Municipal d'Estudis Musicals de Banyoles i president de Joventuts Musicals de Banyoles. El relleu es farà efecti el proper 31 de desembre. Cuenca ha anunciat que no repetirà al captadavant de l'entitat banyolina.

Cuenca encapçala una candidatura de 16 persones que suposa un relleu generacional al front de Joventuts Musicals d'Espanya.