El director indi Zubin Mehta serà el nou director musical honorari de l'"pera de Nàpols, el Teatre San Carlo, i Juraj Valcuha seu director musical principal, segons va anunciar ahir el coliseu de la ciutat italiana. La decisió va ser presa el passat cap de setmana pel consell de direcció del teatre napolità, qui va destacar «la proximitat que sempre ha demostrat al nostre teatre». La portaveu de la direcció, Rosanna Purchia va estimar que Valcuha -qui acaba d'acabar una gira als Estats Units amb l'orquestra Filharmònica de Nova York- aportarà un «nou diàleg artístic» amb l'orquestra i el cor del teatre napolità.

L'"pera de Nàpols en l'actualitat desenvolupa la tercera edició del San Carlo Opera Festival, que aquest any proposa fins al proper 4 d'octubre tres grans clàssics de la lírica. En primer lloc, fins al proper 31 de juliol es representarà Madama Butterfly de Giacomo Puccini i en la qual actua el tenor veneçolà Aquiles Machado en el paper de Pinkerton. El públic també podrà gaudir de Aida de Giuseppe Verdi fins al pròxim 2 d'agost mentre que des del 24 de setembre fins al 4 d'octubre serà el moment de portar a escena Les Noces de Fígaro, de Mozart.

El començament de la temporada 2016-2017 està previst el 30 de novembre, amb una versió del Otello de Giuseppe Verdi que comptarà amb la direcció del cineasta israelià Amos Gitai.