El Museu del Cinema de Girona torna a oferir per al curs vinent una oferta formativa dirigida a tothom qui vulgui aprofundir en diversos aspectes relacionats amb el setè art, ja sigui centrant-se en els llenguatges audiovisuals, els gèneres o el punt de vista i la particular filosofia dels grans directors. El ventall formatiu abastarà per aquest nou curs, que arrencarà l'octubre amb sessions que es desenvoluparan els dissabtes al matí, des d'un curs per aprendre més sobre l'obra i figura del creador de Twin Peaks, David Lynch, a un extens recorregut per la història del cinema de terror. També s'han programat cursos centrats en altres mites del cinema, com el mestre de la Nouvelle vague, François Truffaut, o una mirada a l'univers temàtic del cineasta suec Ingmar Bergman.

L'oferta formativa per al curs 2016-2017 arrencarà el pròxim mes d'octubre amb Ingmar Bergman de protagonista. La periodista, crítica de cinema i professora de la Universitat de Girona Imma Merino repassarà, en el transcurs de les cinc sessions que conformen el curs, la filmografia i tots els elements temàtics i formals constitutius del món bergmanià. Les inscripcions per assistir al curs ja estan obertes.

L'òptica cinematogràfica de la Nouvelle vague francesa prendrà el relleu en el mes de novembre, de la mà del cineasta Pere Vilà. A Conèixer Truffaut, que es durà a terme els dissabtes 12, 19 i 26 de novembre, i 10 i 17 de desembre, els assistents podran aprofundir en l'evolució com a cineasta d'un dels fundadors del moviment sorgit a mitjans del segle XX.

També el cinema clàssic japonès tindrà la seva finestra en aquest nou curs al museu gironí. Entre el 14 de gener i l'11 de febrer, el professor d'història i teoria del cinema de la Universitat de Girona Àngel Quintana impartirà una sèrie de cinc sessions al voltant de Yasujiro Ozu, Kenji Mizoguchi i Akira Kurosawa -autor del clàssic Els set samurais-, figures imprescindibles per comprendre el naixement i posterior consolidació, a principis del segle XX, de l'escola cinematogràfica nipona.

Un altre cineasta de renom serà el següent protagonista al Museu del Cinema, que entre febrer i març oferirà L'obra global de David Lynch, un curs impartit per Quim Casas, crític de cinema i professor de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, i que versarà sobre els orígens del cèlebre autor de llargmetratges com DuneMulholland Drive, així com de la sèrie de culte Twin Peaks.

Per últim, els amants del cinema de terror, en totes les seves formes, tindran l'oportunitat de conèixer amb més profunditat els grans títols del gènere amb el curs La por a la pantalla, que entre abril i maig impartirà la crítica de cinema Désirée de Fez. Un itinerari a través de les grans pel·lícules de terror de la història, amb morts vivents, psicòpates, monstres fantàstics o fantasmes com a protagonistes.

El preu de cada un d'aquests cursos és de 85 euros, per al públic general, i preus reduïts per als membres del Club d'Actors (65 euros), els membres del Club Girona Cultura (70 euros) i les persones a l'atur i jubilats, que també pagaran 70 euros. Les inscripcions s'obriran dos mesos abans de l'inici de cadascun dels cursos.