El Celler de Can?Roca va tancar aquest cap de setmana la seva estada a Londres, primera parada de la gira 2016, amb l'aplaudiment unànime d'uns 400 comensals que van gaudir d'un menú especial d'homenatge al cosmopolitisme de la capital britànica. Segons informa el BBVA -patrocinador d'aquesta gira- el menú servit diumenge a la nit va incloure salmó escocès, xai de Gal·les o les mítiques maduixes amb nata de Wimbledon. El sopar va comptar amb una vintena de plats elaborats amb ingredients locals i maridats amb vins espanyols. «Hem intentat reflectir la gran varietat de cultures que conviuen aquí a Londres», ha explicat Joan Roca després de l'últim dels quatre sopars celebrats a l'emblemàtic hotel Café Royal. «Hem cuinat un mandala indi, per exemple, però també una fusta comestible que vam descobrir a Argentina, o per descomptat productes més propis de la nostra terra mediterrània» va afegir el xef. Per la seva banda, Josep Roca va construir un elogiat maridatge amb marques històriques com Tío Pepe, Gramona, Vega Sicília o Torres, homenatjant algunes de les seves denominacions d'origen favorites. Els germans Roca i els 35 cuiners i cambrers que els acompanyen ja es dirigeixen cap a la següent etapa de la seva «Volta al Món», Hong Kong, on durant tres nits cuinaran un menú que fusionarà els seus coneixements amb la gastronomia asiàtica.