Sembla que Pokémon Go no ha establert cap tipus de línies vermelles a l'hora de situar els llocs neuràlgics per al joc. L'elecció del Museu del Genocidi «Tuol Sleng», a Cambodja, com una de les ubicacions per jugar al videojoc ha provocat la sorpresa i indignació de supervivents i autoritats del museu, segons van informar ahir mitjans locals. El que va ser el centre de tortura principal del règim dels Khmers Rojos (1975-1979), on almenys 12.000 persones van ser executades, alberga dos «gimnasos Pokémon» i quatre «pokeparades» des de dissabte, quan l'aplicació va ser llançada a Cambodja.

«No haurien de venir a jugar aquí. No està bé», va dir Chum Mey, un dels escassos supervivents de la presó al diari local Cambodia Daily. «Aquest lloc està ple de desgràcia i sofriment», va afegir. La seva dona i el seu fill van ser assassinats durant el règim. Prop d'1,7 milions de persones van morir a Cambodja durant el règim dels Khmers Rojos a causa dels treballs forçats, les malalties, la fam i les purgues polítiques, a la recerca d'una utopia agrària comunista.

Tant la premsa local com els guies del museu van interceptar diversos turistes i residents jugant dins de les instal·lacions de la també anomenada «presó S-21». «No crec que sigui apropiat, és un lloc molt seriós», va opinar per la seva banda un turista taiwanès al Southeast Asia Globe. El director del museu, Chhay Visoth, va assegurar al Cambodia Daily que «si ho haguéssim sabut, no els haguéssim permès l'entrada», encara que va lamentar la dificultat a l'hora de controlar l'ús del videojoc.

Polèmica al Regne Unit

Niantic ha estat criticada anteriorment per seleccionar com a ubicacions per Pokémon Go el camp de concentració de Auschwitz a Polònia, el Museu Memorial de l'Holocaust a Estats Units i el Memorial de la Bomba Atòmica a Hiroshima, Japó. La companyia ha retirat les dues últimes localitzacions del joc, encara que els problemes no paren de sorgir problemes amb les localitzacions. L'últim, al Regne Unit. Centenars de jugadors britànics de Pokémon Go han estat espantant foques reials mentre caçaven «seels», un pokémon semblant a una foca, anomenat així en referència a la paraula «seal», foca en anglès.

Sembla que a la ciutat marítima anglesa de Whitley Bay, al nord-est del país, se situa una «pokeparada» que animaria els jugadors a moure's fins allà. Els animals, que viuen en una petita illa de la localitat, es llancen de tornada al mar ja que se senten estressats pel nombre de visitants que hi arriben, segons va informar l'ajuntament de la regió de North Tyneside. Per això que les autoritats han demanat al creador que retiri aquesta «pokeparada».