La mort del multimilionari terratinent duc de Westminster es va deure a un atac de cor, segons va informar ahir l'oficina del jutge forense de la localitat de Preston, al nord-oest del Anglaterra. El duc, de 64 anys i un dels homes més rics del Regne Unit, va morir dimarts al Royal Preston Hospital, al comtat anglès de Lancashire, després de ser traslladat des de la seva propietat a Abbeystead Estate, on es va trobar malament de cop i volta. Les autoritats forenses han confirmat que no es duran a terme investigacions policials en tractar-se d'una mort de causa natural.

Gerald Cavendish Grosvenor es va convertir en el sisè duc de Westminster amb 27 anys a la mort del seu pare i la seva riquesa s'ha valorat en 10.800 milions de dòlars (9.720 milions d'euros), segons la revista Forbes, fet que el situava com la seixantena persona més rica del món i la tercera al Regne Unit. Entre les seves propietats s'incloïen 190 hectàrees a Belgravia, un dels barris més rics de Londres, situat a l'oest de la capital i adjacent al Palau de Buckingham, a més de milers d'hectàrees a Escòcia i Espanya.

L'únic fill home dels seus quatre fills, Hugh Grosvenor, de 25 anys, s'ha convertit en el nou hereu del ducat, amb el que passa a ser el setè duc de Westminster, descartant a les seves germanes més grans Tamara i Edwina. El jove hereu és també un dels padrins del príncep Jordi, fill petit del príncep Guillem i Caterina, mentre la seva mare, la Natàlia, esposa de l'anterior duc, és la padrina del duc de Cambridge.