L'Església catòlica croata s'ha oposat a la inclusió del ioga al programa d'activitats esportives de la ciutat de Slavonski Brod, advertint que és un «culte anticatòlic».

«Sota el vel de l'esport, intenten fer passar activitats anticatòliques com el ioga», adverteix en la seva pàgina web la diòcesi de Slavonski Brod, en relació amb la inclusió d'aquests exercicis en el programa d'esport i educació «L'estiu a Brod», d'acord amb la informació publicada ahir per diversos mitjans del país.

Les parròquies de la localitat fins i tot estan repartint fullets en què adverteixen de «els perills dels cultes orientals». La viceministra d'Esports, la campiona mundial d'esquí Janica Kostelic, ha sortit en defensa del ioga i de la seva inclusió en el programa esportiu, informava ahir el portal de notícies T-portal.

L'Església croata rebutja des de fa temps la pràctica del ioga i diverses organitzacions catòliques el consideren contrari a l'espiritualitat cristiana. «El bon pastor», un d'aquests grups, fins i tot adverteix que molts practicants de ioga «han experimentat setmanes i mesos de psicosi i esclavitud espiritual».

La Conferència Episcopal Croata va bloquejar el 2003 un intent del llavors Govern socialdemòcrata d'incloure el ioga entre les activitats esportives subvencionades per als professors. A Croàcia, el poder de les autoritats catòliques segueix sent molt gran, i gairebé totes les decisions del govern acostumen a ser revisades per les autoritats religioses.