Per 6è any consecutiu els jardins de la Societat la Concòrdia seran el marc de les xerrades centrades en el treball de narradors contemporanis i en la seva manera d'entendre la feina d'escriptor. En aquesta ocasió les cinc sessions es repartiran entre els mesos d'agost i setembre i seran a 2/4 de 8 del vespre.

El cicle serà inaugurat aquest dissabte per l'escriptora gironina Maria Carme Roca, que parlarà de la seva darrera novel·la, A punt d'estrena. Seguidament, passaran pel cicle Anna Ballbona, amb la novel·la Joyce i les gallines (19 d'agost), Mar Bosch Oliveras, amb Les generacions perdudes (26 d'agost), Pep Puig, amb La vida sense Sara Amat (3 de setembre) i Víctor Amela, amb La filla del capità groc (10 de setembre).

Totes les xerrades s'estructuren en tres moments: una primera fase en la qual el presentador fa una aproximació a l'obra del novel·lista convidat i a la seva darrera novel·la; un segon moment en el qual el convidat parla de l'ofici d'escriptor i en particular de la seva manera de treballar en la darrera novel·la publicada i finalment hi ha un espai per al públic assistent i per al diàleg amb l'autor.

Nascut com una continuació d'un cicle de xerrades, actuacions, recitals poètics associats a exposicions d'artistes plàstics que se celebraven a Agullana des del 2002, a partir de l'any 2011 aquest cicle sota el títol «Punt de Lectura» es planteja com una oportunitat per prendre contacte amb cinc destacats narradors.