Un grup de corredors espanyols van assistir el passat dimecres a l'audiència general del Papa al Vaticà i li van fer arribar una samarreta del seu club d'atletisme, ?després d'anar a Roma des de Còrdova amb una carrera de relleus. Els esportistes, de l'equip cordovès d'atletisme «Los Califas», van participar en la tradicional audiència dels dimecres, aquesta vegada celebrada a l'aula Pablo VI.

Lliurar la samarreta al Papa era «la culminació» de la marxa que aquests corredors van emprendre el passat 1 d'agost i que els va portar a recórrer els 2.335 quilòmetres que separen Còrdova de Roma, segons va indicar a Efe l'organitzador de l'activitat, Antonio Bravo.

Bravo va explicar que la intenció inicial era lliurar-se-la personalment al final de l'audiència, quan el Papa saluda els fidels, no obstant això, no va ser possible a causa que van ser situats lluny dels primers seients.

Amb tot, durant l'audiència van conèixer a un matrimoni argentí que es va oferir a lliurar la samarreta al pontífex.

Finalment el Papa va rebre la samarreta i els va saludar. «Hem sentit que ha acollit aquest esperit de sacrifici, esforç i de col·laboració» en rebre la peça de roba, va considerar Bravo.

L'organitzador d'aquesta marxa ja pensa en el proper repte que emprendrà al costat dels seus companys, una trentena de persones que van arribar a la ciutat eterna i que durant el seu periple van onejar la bandera de l'esportivitat pels llocs que van passar els vuit dies.