El papa Francesc va afirmar ahir que "l'Església no necessita buròcrates o funcionaris diligents, sinó missioners apassionats" que siguin "solidaris amb l'alegria i el sofriment" de la gent.

Davant milers de fidels que l'escoltaven a la plaça de Sant Pere del Vaticà, Jorge Bergoglio va reconèixer "amb admiració" la tasca exercida per sacerdots, religiosos i laics que transmeten la fe a tot arreu del món. "El seu exemplar testimoniatge ens recorda que l'Església no necessita buròcrates o funcionaris diligents, sinó missioners apassionats", va subratllar des de la finestra del palau apostòlic i moments abans del rés de l'Ángelus.

El pontífex va demanar que l'Església no es mostri davant la gent com una institució "freda, plena de cristians freds", frenada "per la por i el càlcul", i poc habituada a caminar per senders no transitats. "Això fa que l'Església es converteixi en funcional, que no arrisqui mai", va apuntar.

Per contra, el papa Francesc va defensar una Església capaç de "superar els murs i les barreres" i de recórrer "camins sense explorar o incòmodes, oferint esperança" a aquells que més ho necessiten.

Detalls per als sense sostre

En la línia de crear una Església propera, el Vaticà convida a l'agost els sense sostre que viuen a Roma i als voltants de la plaça de Sant Pere a passar una tarda a les platges del litoral romà gràcies a una nova iniciativa de la cáritas Apostòlica vaticana, l'oficina de la Santa Seu guiada pel bisbe Konrad Krajewski la tasca del qual és exercir la caritat en nom del pontífex.

Així ho afirmava dissabte el diari italià La Stampa, que assegurava que l'entitat també els ofereix una pizza per acabar la jornada.