Una exposició a Londres que mostra imatges de gent de Hong Kong espiada amb càmeres web dels seus ordinadors i en les seves pròpies cases sense que ells se n'adonessin ha causat polèmica a l'excolònia britànica, on hi ha hagut veus que demanen la retirada d'aquests vídeos. L'exhibició, anomenada Backdoored i que l'artista Nye Thompson mostra en una galeria de la Universitat Metropolitana de Londres, ensenya imatges de cases i establiments de Hong Kong i altres llocs del món, com Rússia o els Estats Units, gràcies a errors de seguretat que van permetre l'accés de pirates informàtics a aquesta informació.

En un dels vídeos, per exemple, s'ensenya una dona de Hong Kong dormint al sofà de casa seva, ignorant aparentment que algú l'observa, mentre en una altra es veu una família sopant a la seva sala d'estar. «Volem que les imatges siguin retirades de la galeria» i que «l'artista esborri o destrueixi totes les imatges amb gent identificable», ha declarat a la televisió de Hong Kong Channel 4 el comissionat per privacitat de dades personals, Stephen Wong. «És difícil provar que aquestes imatges, que poden considerar dades personals d'un individu, hagin estat obtingudes de manera legítima», ha assenyalat al diari local South China Morning Post l'advocat Craig Choy.

Portaveus de la universitat londinenca que acull la mostra han assenyalat que li donen suport, amb l'argument que compleix les lleis britàniques de privacitat i és un exercici de «llibertat d'expressió artística».