El Centre Europeu de Física de Partícules (CERN) va assegurar ahir que investiga les circumstàncies al voltant de la filmació d'un fals sacrifici humà en les seves instal·lacions i que es va difondre recentment per internet. «El CERN no consenteix aquest tipus de paròdies que violen les nostres directives professionals», va indicar l'organització, que va assenyalar que la investigació sobre aquest fet prossegueix, però que es tracta d'«un assumpte intern», per la qual cosa no donarà més detalls sobre aquest tema.

La direcció del?CERN va confirmar que, com es pot deduir clarament de les imatges difoses, el vídeo va ser gravat des d'un dels edificis del seu complex, que cobreix una superfície de 80 hectàrees a la frontera entre Suïssa i França. «Aquest vídeo va ser filmat en el nostre recinte, però sense el nostre permís i d'amagat», va assenyalar l'entitat. No obstant això, l'organització ha assegurat que els seus sistemes de seguretat són molt estrictes i fan impossible que una persona que no té autorització d'accés pugui arribar a les seves instal·lacions tècniques i experimentals.

Per sota del CERN, a uns 80 metres de profunditat, passa un anell de 27 quilòmetres de circumferència que conté el Gran Col·lisionador d'Hadrons (LHC), l'accelerador de partícules més potent que existeix. «Persones que estan autoritzades per accedir al CERN de vegades deixen que el seu sentit de l'humor vagi massa lluny i això és el que ha passat aquesta vegada», va sostenir el Centre en una declaració, després de recordar que a la seva seu es reben científics de tot el món que hi arriben com a part del seu treball.