20 de agost de 2016
20.08.2016

La polèmica pel burquini també s'ha traslladat a Catalunya

Prohibir aquesta vestimenta, que avui es troba entre la llibertat religiosa i la discriminació de la dona, podria generar molts conflictes

22.08.2016 | 06:42
Una dona musulmana es banya amb burquini a la platja de Marsella (França).

El debat sobre el burquini sacseja Europa i, especialment França, des que Canes i Sisco -Còrsega- van decidir prohibir aquesta peça per accedir a les platges. La polèmica, però, també s'ha estès per Catalunya, on alguns parcs aquàtics n'han prohibit l'ús.
Així doncs, al parc aquàtic d'Aquabrava de Roses es pot utilitzar el burquini a la piscina d'onades però no als tobogans, on està prohibit usar qualsevol indumentària que no sigui un vestit de bany, a causa del perill que suposa que la roba pugui enganxar-se i dificultar el descens.
El parc va explicar que la prohibició està vigent des de fa uns cinc anys i que, per evitar malentesos entre les dones que fan servir burquini, van optar per col·locar un cartell explicatiu als accessos en el qual s'informa que no es pot anar amb burquini ni amb cap tipus de roba als tobogans.
Un portaveu dels altres dos parcs aquàtics de Girona -el Water World de Lloret de Mar i l'Aquadiver de Platja d'Aro- va explicar que mai no han prohibit l'accés a dones que utilitzen el burquini, que poden banyar-se amb aquesta peça a les piscines, però que no poden llançar-se pels tobogans per una qüestió de seguretat, «igual que no pot fer-ho ningú amb samarretes o amb qualsevol altra peça que no sigui un banyador».
Al parc de PortAventura Carib Aquatic Park, a Vila-seca i Salou, se'n permet l'ús sempre que la peça estigui fabricada amb materials que s'adhereixin al cos -licra o neoprè- i no quedin folgats, per evitar accidents.
Davant d'aquesta problemàtica, hi ha diferents opinions. La comunitat musulmana a Espanya reivindica la llibertat per usar el burquini mentre que col·lectius de dones rebutgen aquesta peça amb rotunditat. Hi ha qui opina que el burquini atempta contra la dignitat de la dona, però també qui reclama el dret a la llibertat religiosa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona