La cinquena edició de l'Acustiqueta, la programació familiar del Festival Acústica de Figueres (Girona) que se celebra entre l'1 i el 4 de setembre, tindrà com a protagonistes a Macedonia, Heavy per xics i l'espectacle 'P.P' d'Albert Pla i Tortell Poltrona, segons ha declarat el director, Xavier Pascuel, aquest dimecres en roda de premsa.

La proposta, que va comptar amb 30.000 espectadors en la passada edició, reuneix famílies entorn d'escenaris urbans, combinats amb l'oferta museística de la ciutat de Figueres i altres activitats d'oci que pretenen convertir-se en "el primer festival" dels més petits.

El divendres 2 de setembre, l'Acustiqueta obrirà l'Espai de Jocs a la Rambla, un espai permanent d'activitats per als nens, i presentarà 'Jugant amb els Clàssis' de Lluis Gavaldà --Els Pets-- i Trau --guanyadors de l'última edició de Sona 9-- amb la col·laboració de la Coral Infantil del Col·legi Sant Pau.

Dissabte s'oferirà "un espectacle inèdit" d'Albert Pla i Tortell Poltrona, que barreja música, humor i jocs al teatre el Jardí; a més del concert de l'última generació de Macedònia, un grup que canvia els seus components cada cinc anys, que presentarà el seu últim disc 'El món és per als valents' i s'acomiadarà dels escenaris en espera de les noves integrants.

La programació es tancarà diumenge amb la proposta 'Sempre a punt' del Club Súper 3; el concert del grup Heavy per xics, amb la col·laboració del Combo de Guitarristes infantils de l'Escola de Música Pep Ventura, i la presentació 'Fem el crio de l'Orquestra di-Versions, juntament amb la Colla Castellera de Figueres.

El director de festival ha remarcat la "implicació de la ciutat de Figueres en el festival" i la incorporació de nous espais com el Teatre Jardí, on se celebraran espectacles de pagament, o la realització d'activitats al Museu Dalí, el Museu de Joguet de Catalunya i el Museu de l'Empordà.