El festival familiar de l'Acustiqueta estudia obrir-se a noves seus més enllà de Figueres de cara a properes edicions, davant la possibilitat de perdre les ajudes públiques que rebia fins ara d'aquest municipi. Així ho va explicar el director del festival Acústica-Acustiqueta, Xavier Pascual, en una roda de premsa celebrada ahir.

El mes de juny passat, l'Ajuntament de Figueres va aprovar un nou model d'atorgament de les subvencions per als festivals «estratègics». La concessió es farà mitjançant una convocatòria, que serà anual i tindrà una aportació màxima per a cada esdeveniment que es concertarà cada any.

Els promotors del festival Acústica van reconèixer el mateix mes de juny que, amb aquests canvis, el festival no podia garantir-ne la continuïtat. El final d'aquesta edició de L'Acústica coincideix també amb el final del conveni entre el festival i el municipi.

«Per poder garantir el festival el 2017 necessitem temps per trobar els 350.000 euros que calen per mantenir el projecte amb la mida actual», explicava llavors Pascual al diari L'Empordà. Així, l'expansió a altres municipis de L'Acustiqueta seria una mesura per garantir-se aquests diners que permetrien la continuïtat del festival.

Tortell Poltrona i Albert Pla

Pascual va aprofitar l'acte de presentació de L'Acustiqueta per parlar també sobre l'edició d'enguany. El festival familiar compleix 5 anys i inclourà la presentació d'un espectacle inèdit protagonitzat per Tortell Poltrona i Albert Pla, a més d'un concert de Lluís Gavaldà i Trau i actuacions de Macedònia i els Heavy per Xics.

El festival tindrà lloc entre el 2 i el 4 de setembre a la Rambla de Figueres i al Teatre El Jardí de la ciutat empordanesa.

El director del certamen va destacar que L'Acustiqueta ha anat adoptant personalitat pròpia dins de la celebració del festival de L'Acústica i que ara és ja el festival familiar amb més poder de convocatòria de Catalunya. «L'objectiu del certamen és que pares i fills puguin viure el seu primer festival de manera conjunta, va dir Pascual.

El pallasso Tortell Poltrona també va ser present a la roda de premsa d'ahir, on va afirmar que «està molt content de no tenir govern» i que els dos protagonistes del seu espectacle amb Albert Pla «tampoc tenen govern».

L'artista va explicar que «Pla és un pallasso que canta» i que d'alguna manera ell és també un cantant que fa de pallasso. Poltrona va dir que ell i Pla han assajat setmanalment aquest espectacle i que ja van fer una prova en el Circ Cric i els va «agradar el repte».

Segons el pallasso, El Somniatruites, composat per Pla i Pascal Comelade, és un dels temes fonamentals de l'espectacle, que inclourà cançons per a pares i nens i tindrà una duració d'entre 65 i 70 minuts.

«Ningú portaria els nens a un espectacle d'Albert Pla, ni els adults vindrien als meus, però l'objectiu d'això no és que no vingui ningú, sinó que pugui venir tothom», va ironitzar Poltrona.

Aquest espectacle de Poltrona i Pla es podrà gaudir aquest dissabte a les 18h al Teatre El Jardí per un preu d'entre 10 i 15€.