Representants de les companyies teatrals de l'Argentina, el Brasil, Catalunya, Egipte, l'Iran, Israel, Madrid, Navarra, Polònia, el Senegal, Ucraïna, l'Uruguai i Xile, juntament amb membres del Corredor Latinoamericano de Teatro i de la Federación Escenamateur, van participar ahir al migdia en una recepció a la Diputació de Girona, institució que impulsa el festival de teatre amateur Fitag, que aquests dies té lloc a Girona.

Des que es va iniciar el Fitag, la Diputació ha rebut anualment els representants de totes les companyies participants.

Entre els assistents hi havia el president de l'Associació Internacional de Teatre Amateur (AITA), Rob van Genechten, a més del director del Fitag, Martí Peraferrer.

«Poder obrir les portes de casa nostra a persones vingudes d'arreu del món és una oportunitat immillorable que ens permet mostrar no només la cultura i les tradicions catalanes, sinó també els paisatges i els elements més representatius de les comarques gironines», va dir el vicepresident de la Diputació i diputat de Cultura, Albert Piñeira.

També van participar a l'acte el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, i el president accidental de la Diputació, Miquel Noguer.

La programació del Fitag continua avui amb representacions com la dels israelians Galgal Theatre (Sala La Planeta, 18h) o el grup de Puigcerdà Inestable Ceretana de Teatre (Teatre Municipal, 19.30h), entre molts altres.