Fidel amb el compromís de reeditar l'obra completa de Prudenci Bertrana, Edicions de la Ela Geminada va anunciar ahir en un comunicat l'aparició, durant la primera quinzena de setembre, de L'Hereu, primera novel·la de la trilogia Entre la terra i els núvols, de l'escriptor gironí.

L'Hereu és el sisè lliurament de la col·lecció Biblioteca Prudenci Bertrana, que permet llegir o rellegir un autor de referència en uns formats posats al dia, i que a l'octubre presentarà el setè volum, El vagabund, segona part de la trilogia. Abans d'acabar l'any apareixerà un vuitè volum titulat Tots els contes, que recollirà, per primera vegada, la producció narrativa breu de l'autor de Josafat. L'any vinent, 2017, s'escau del 150è aniversari del naixement de Bertrana.

D'altra banda, la Ela Geminada ha anunciat la distribució, també al setembre, d'El camí que porta a ciutat, de Natalia Ginzburg, en traducció al català d'Alba Dedeu.

De fet, l'editorial d'Oriol Ponsatí-Murlà ha adquirit els drets de les cinc novel·les breus de l'autora italiana, coincidint amb el centenari del seu naixement, i que publicarà al llarg de 2016 i 2017.