El Papa Francesc va decidir el passat dimecres no pronunciar la catequesi que tenia preparada per a l'audiència i va demanar als milers de persones reunides a la plaça de Sant Pere que resessin el rosari per les víctimes que va causar el terratrèmol al centre d'Itàlia.

Són 267 els morts que va provocar el sisme de 6,2 graus en l'escala oberta de Richter, que va sacsejar les províncies de Rieti, Ascoli Piceno i Perusa i va destruïr gairebé completament localitats com Amatrice, Accumuli i Pescara del Tronto.

Francesc va voler expressar el seu «dolor i proximitat a totes les persones que es troben a les zones afectades, a totes les que han perdut als seus éssers estimats i a les quals encara se senten commocionades per la por». Als presents els va explicar que està molt dolgut en haver sentit que «el poble d'Amatrice ja no existeix i en pensar que entre els morts hi ha molts nens». Llavors va dir que no pronunciaria la seva catequesi i els va convidar a resar.

Després es va llegir un missatge en diferents idiomes en el qual el papa es dirigia als habitants de les zones afectades, i en el qual assegurava la seva oració i els deia «que confiïn en la carícia i l'abraçada de tota l'Església i que en aquests moments desitja abraçar-los amb el seu amor matern».