El baríton alemany Matthias Goerner va tornar a omplir la canònica de Vilabertran en el marc de la 24a edició de la Schubertíada. Un festival que ja té a l'artista com un dels imprescindibles, ja que Goerner va actuar en la primera edició i ha repetit en 21 ocasions.

Les entrades per al concert d'aquest dissabte feia dies que estaven exhaurides. El baríton va actuar acompanyat al piano del seu compatriota Alexander Schmalcz i van escollir un repertori inèdit centrat en peces de Berg, Schumann, Wolf, Xostakóvitx i Brahms. El director de la cita, Jordi Roch, va destacar la bona relació que hi ha amb l'artista, que també els assessora a l'hora de fer la programació.

El públic que va quedar fora té una segona oportunitat de veure Goerner, ja que avui torna a actuar a Vilabertran amb un repertori d'obres de Beethoven.

Matthias Goerner va actuar en la primera edició de la Shubertíada de Vilabertran. Tenia 19 anys i era la primera vegada que sortia d'Alemanya per actuar. "Ell era un artista de l'Alemanya de l'Est i per a ell va ser com un somni", recorda el director, Jordi Roch. Des de llavors, ha vingut en pràcticament totes les edicions i, en nombroses ocasions, ha fet més d'un concert.

El baríton és, per tant, un dels artistes més esperats pels seguidors de la Shubertíada, així ho demostren el ple al concert de dissabte i que estiguin a punt d'exhaurir-se les entrades pel concert d'avui. A més, l'artista és present habitualment als grans festivals i auditoris com el Wigmore Hall de Londres o el Carnegie Hall de Nova York però manté el lligam amb Vilabertran.

Edició de rècord

Tot i que encara queda una setmana de festival, el nombre d'entrades venudes ja ha superat les de tota l'edició del 2015. El coordinador de la Shubertíada, Víctor Medem, ha destacat que l'encert en la programació i una promoció més intensa han estat factors per fer créixer el ritme de venda d'entrades.

A més, assenyala que no només es venen més entrades dels grans noms dels festival sinó que altres actuacions de músics gironins també tenen molt bona recepció.