L'Acústica arriba aquest any a la 15a edició amb un programa variat, que ofereix més de 40 espectacles per a tota classe de públic. Una combinació d'artistes que acaben de començar a caminar amb l'experiència d'aquells que ja ha deixat un llarg recorregut a l'esquena. L'oferta musical anirà acompanyada, com en les últimes edicions, d'espais per passar el temps entre concerts: un Foodtruck amb ambientació vintage per omplir l'estómac, i una Fira del Disc on trobar articles com vinils o tocadiscs d'època.

La música en català tindrà representació durant els quatre dies del festival amb estils per tots els gustos. Des de les propostes de conjunts emergents que estan causant furor, com Animal o Doctor Prats, fins a projectes consolidats com Aspencat o Sidonie, el retorn d'Adrià Puntí o la cançó d'autor de Roger Mas. Els bojos del punk podran reviure les cançons dels Ramones de la mà de l'únic membre en actiu de la banda. Marky Ramone's interpretarà els clàssics de la seva formació a més d'algun tema de Blank Generation, de Voidoids. La música fusió de rumba, pop o flamenc és sens dubte la combinació que més públic atrau a la capital de l'Alt Empordà. L'escenari de la Rambla acollirà les actuacions amb més poder de convocatòria del festival, entre les quals destaquen els espectacles de Macaco, Kiko Veneno i Muchachito Bombo Infierno.

Durant el dia, el festival torna a apostar per fer protagonistes els més petits. Una nova edició de l'Acustiqueta oferirà oci perquè tota la família pugui gaudir plegada, a més d'espectacles dirigits a públic de totes les edats. Entre aquestes actuacions destaca la de Torell Poltrona i Albert Pla que presentaran el dissabte un espectacle inèdit. Pares i fills també podran gaudir de la música dels grups infantils SP3, Macedònia, l'espectacle Fem el crio de l'Orquestra Di-Versiones, o la producció pròpia del festival Heavy per Xics. Entre les novetats que presenta aquest any el festival, l'espai jocs s'ha traslladat a la Rambla, i restarà obert de divendres a diumenge de tres de la tarda a nou del vespre.

Espectacle d'aniversari

Per celebrar una data tan assenyalada com el 15è aniversari de l'Acústica, l'escenari La Rambla acollirà divendres l'espectacle Acústica 15 anys. El festival pretén retre homenatge als artistes que han contribuït a fer-lo gran. Ells mateixos seran els protagonistes d'aquesta cita. Durant els 90 minuts de l'espectacle, un reguitzell dels millors artistes que han passat pel festival, com Sopa de Cabra, Joan Dausà, Quimi Portet, Mazoni, Els Catarres, Lluís Gavaldà o Mishima pujaran a l'escenari per tocar un parell de les cançons més populars del seu repertori. L'objectiu de l'espectacle és que el públic gaudeixi cantant les lletres que han marcat el panorama musical català durant els darrers 15 anys.