02 de setembre de 2016
02.09.2016

La Catalunya del Nord bat amb 1.308 alumnes el rècord d'immersió en català

La xarxa Arrels ha obert una nova aula al col·legi del barri del Vernet de Perpinyà i ja suma un total de 284 alumnes

05.09.2016 | 07:18

La Catalunya del Nord ha començat aquest dijous el curs 2016-2017 amb rècord d'alumnes matriculats en escoles immersives en català. Per primera vegada, els set centres de la Bressola han superat el miler d'estudiants: 1.024, és a dir, 46 més que l'any passat. Malgrat això, 75 nens han quedat fora per manca de places.

Per la seva part, la xarxa Arrels ha obert una nova aula al col·legi del barri del Vernet de Perpinyà i ja suma un total de 284 alumnes. A aquests, cal sumar-hi els prop de 3.000 que hi ha escolaritzats en el sistema bilingüe.

Actualment, el 25% de l'alumnat de la Catalunya del Nord rep alguna mena d'ensenyament en català, bé sigui a través del model d'immersió, el bilingüe o de classes d'iniciació a la llengua, segons dades de l'associació APLEC.

El model d'immersió lingüística a la Catalunya del Nord es concentra en els dos col·legis públics Arrels, a Perpinyà, i en els set centres concertats de la Bressola. En tots els casos, aquest curs ha crescut el nombre d'alumnes matriculats, i la demanda ha tornat a superar l'oferta.

La directora de la xarxa La Bressola, Eva Bertrana, es mostra satisfeta pel més del miler d'alumnes inscrits aquest curs a les seves escoles. Alhora, però, no amaga un sentiment agredolç per haver hagut de deixar fora de les aules a 75 nens. Un fet que es repeteix any rere any per falta d'espai. «Ens fa molt mal haver de refusar futurs catalanoparlants», expressa.

En aquest sentit, reclama la col·laboració de les administracions franceses i catalanes per poder absorbir la demanda creixent de les escoles immersives en català. «No tenim prou aules. Estem en negociacions amb diversos municipis per l'obertura de noves escoles o per ampliar les ja existents, però les coses no avancen tan ràpid com ens agradaria. Esperem tenir una oferta més gran en dos anys», explica. De fet, aquest any ja s'han ampliat diversos centres de La Bressola.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema