Una sèrie d'explosions es van registrar ahir a les instal·lacions de l'empresa privada Space X, al Centre Espacial Kennedy, al costat de l'estació de llançament de cap Canaveral, a Florida, al sud-est dels EUA, segons va informar l'Agència Espacial nord-americana.

La NASA va explicar que les explosions, que es van sentir a diversos quilòmetres i van provocar una densa columna de fum que es podia veure des de lluny, es va produir durant una prova d'un coet no tripulat que havia de llançar-se en els pròxims dies. Segons les primeres informacions, no s'haurien produït víctimes a causa d'aquestes explosions i Space X va explicar en un comunicat que «a la plataforma d'enlairament no hi havia personal i no es van produir ferits».

El departament d'Emergències del comtat de Brevard, on es troba cap Canaveral, va informar que aquestes explosions «no suposen una amenaça» per als habitants de la zona. A la plataforma d'enlairament es trobava un coet Falcon 9, que tenia previst posar en òrbita, demà dissabte, 3 de setembre, el satèl·lit de comunicacions Amos 6 per l'empresa israeliana Spacecom.