lot ja viu els prolegòmens de la seva Festa Major, una de les més celebrades i amb un regust tradicional digne d'admiració. Dimecres dia 7 s'inicien els actes, després de la celebració de la novena al santuari de la Mare Déu del Tura. A les 6 de la tarda hi haurà una cercavila que sortirà de l'Hospital i recorrerà diversos carrers del centre de la ciutat (esperem que faci bo, puix l'any passat no pogueren sortir degut a la pluja).

Així desfilaran: cabeçuts, cavallets, gegants i cap de lligamosques de la ciutat. L'àliga nova i el bou, de Sant Ferriol, el pubill i la pubilla del barri del Roser, Benet i Marcel·la, del geriàtric del Montsacopa, Croscat, Margarid Bisoca del barri de Benavent, Magdalena i Francesc del barri del Morrot, Cabeçuts de Sant Cristòfol, cavallets gegants, del barri de Sant Cristòfol, Pollastre del barri del Palau, Conill del barri del Conill, Drac del Carme, Gegants de la Caixa, Gegants, Gat, Mussols i Mussolets, del barri de Sant Miquel, Gegants de Rialles, Gegants del Clam del grup Almogàvers, Gegants del barri de Pequín, El Garallut del barri de les Fonts, Ratolí i Ratolinets del barri de Bonavista, Gegants de Sant Francesc del barri de Sant Francesc, 4 perdius i en Batoies de Batet, Cabreta del Cornamusam, la Vaca Simforosa del barri de Sant Roc, Gegantó Timbus, Santonegro del barri del Centre, L'Homerrà i el Porc , el Xai d'Aopix.

Tots aquest grups aniran acompanyats per cobles: La Principal d'Olot, La Principal de Cassà, Rossinyolets, La Flama de Farners, Osona, Cervianenca i la xaranga L'Esclarit. Realment una manifestació, folklòrica, popular i tradicional, vistosa i alegre.

A les 8 de la tarda acabada la cercavila mitja audició de sardanes per la cobla Osona a la plaça del mig.

El dia 8, diada gran de la Festa, al mig dia a la plaça Major, tradicional ball de cabeçuts, cavallets i gegants i després, cercavila pels carrers d'Olot, amb la cobla La Principal d'Olot i a la tarda sardanes. A la nit, als claustres del Carme, Concert de música de cobla amb els Montgrins i la Ciutat de Girona. En els demès dies de la Festa segueixen les audicions.

aplec d'encamp (andorra). El premi grandalla d'argent, per a ivone fhami

L'Agrupació Sardanista La Grandalla d'Encamp ha anunciat que el Premi Grandalla d'Argent recau a Ivone Fhami Ghattas, expresidenta de l'entitat, «per la seva dedicació i la seva perseverança per donar continuïtat a l'activitat de la tradició sardanista a la nostra parròquia».

Així, se li agraeix «el temps que ha dedicat al món sardanista de casa i per crear els llaços amb altres territoris que han permès que avui l'Agrupació mantingui l'esperit de treball».

El guardó és una rèplica de la flor grandalla, també coneguda com a satalia, lliri blanc, lliri de la Mare de Déu, Menina o Narcís dels poetes. Surt quan es fon la neu, a la primavera. És de pètals blancs, amb una corona central groga amb acabament vermell, i és molt perfumada.

El guardó es lliurarà a l'Aplec de la Sardana d'Encamp, que comença dissabte dia 3 amb un concurs de colles sardanistes i l'Aplec el diumenge amb les cobles La Flama de Farners i La Principal del Llobregat en sessions de matí i tarda, a la plaça dels Arínsols.